ROCS - Nora
Nyheter

ROCS - Nora

Møt vår nye Junior Data Scientist

Her kan du bli kjent med vår nye medarbeider, og i tillegg gir vi deg svaret på hva en analytiker kan gjøre for din kommunikasjon.

Av: ROCS - ROCS
Sist oppdatert: 2020-09-10T13:00:26.0000000Z

ROCS starter høsten ved å styrke teamet med en splitter ny Junior Data Scientist. Vi har derfor tatt en prat med Nora, slik at du kan bli mer kjent med henne, hva hun skal gjøre her hos oss og ikke minst hva hun kan hjelpe din bedrift med. 


Kort om Nora.

Nora er 31 år. Som liten ble hun adoptert fra India, men fant veien til Vestlandet. Nærmere bestemt Stord i Vestland fylke hvor hun er oppvokst. På fritiden liker hun å lese bøker og strikke, så det er ikke bare tall og analyse hun kan skilte med.

Hva har du studert og hvorfor valgte du den retningen?

– Jeg har studert historie, matematikk, statistikk og litt informatikk. Det å gå dybden, analysere og grave etter informasjon er spennende. Da kan man finne informasjon som kan brukes til å si noe om ting, og som kanskje ikke viser åpenbare sammenhenger ved første øyekast, det synes jeg er gøy og ikke minst utfordrende.

Hva går din stilling ut på? 

– I stillingen vil jeg blant annet foreta analyse av data som alt foreligger hos kunden og vurdere hvilke data vi trenger til et case eller prosjekt.

Effektmåling er også et sentralt felt som analytiker. Det er viktig for kunden å se effekten av en kampanje eller aktivitet som er foretatt. Hva som fungerte, og like viktig er det å lære av hva som ikke har fungert. På denne måten kan man kontinuerlig endre en aktivitet underveis for forbedring, eller lære til neste aktivitet skal igangsettes. Da sparer man masse tid og ressurser, og får en mye lettere prosess til neste gang.


Nora og Espen © ROCS


Hvordan har den første tiden vært hos ROCS?

– Jeg skal ta over stillingen etter Sarah, så hun har vært ansvarlig for å få meg om bord. Det har vært kjekt å få opplæring av noen med slik kompetanse. Det gir meg mulighet å vokse faglig, selv om læringskurven er bratt.


Fokuset har først og fremst vært å jobbe med Power BI. Power BI er et analyseprogram som enkelt kan visualisere komplekse data på en forståelig måte. Dette vil jeg bruke aktivt for å formidle hva, hvordan og hvorfor vi måler, og legge frem dette videre overfor kunden. På denne måten sørger vi for god kommunikasjon i våre prosjekter.


Kort helt til sist, hva ønsker du at tiden i ROCS skal bringe? 

– Nye utfordringer, og mye læring!


Det er alltid spennende når det kommer nye kollegaer om bord, og vi gleder oss til veien videre. Vil du vite mer om data og analyse, og i tillegg få svaret på hva en analytiker kan gjøre for din kommunikasjon ut mot kunden? Da kan du lese dette innlegget vi har skrevet om bruken av reelle data og ikke magefølelsen. Dette er akkurat hva Nora skal hjelpe oss med i tiden fremover.

Tilbake